skip to main content

Ryhmämatkat

Hämeenlinna tutuksi

Suomen vanhimmassa sisämaakaupungissa historia ja nykypäivä paiskaavat kättä. Hämeen linnaa ryhdyttiin rakentamaan 1200-luvulla. 1831 kolme neljäsosaa kaupungista tuhoutui tulipalossa, mutta kaupunki rakennettiin uudelleen ja 1862 avattiin maan ensimmäinen junarataosuus Helsingistä. Siinä muutamia merkittäviä rajapyykkejä nykyiselle Hämeenlinnalle.

OSTOSMATKA UNIIKKIIN HÄMEENLINNAAN

Hämeenlinna on tullut tutuksi monista kädentaitajista ja ihanista putiikeista. Päivän aikana käydään tutustumassa muutamaan ja nautitaan samalla leppoisasta olosta ja hyvästä ruoasta, kuljettajan johdolla.

Kartanoelämää ja hengenravintoa

Hämeenlinnan seudulla on yli sata kartanoa ja suurin osa niistä on 1600- 1700-luvuilta. Kartanoiden alueisiin kuuluivat pellot, puutarhat ja lehtevät puistot sekä asuin- ja talousrakennukset. Suurin osa kartanoista on yksityisomistuksessa, mutta muutamiin pääsemme kurkkimaan.

Historian havinaa Hauholla

Hauholla on ollut asutusta jo kivikaudella, jo 1400-luvulla mainitaan useimpien Hauhon kylien nimet. Kylä oli tunnettu hevoskärryjen ja -rattaiden valmistuksesta. Historiassa on myös Paavin panna. Myöhemmin Hauho on tullut tutuksi Niskavuoren tarinoiden tyyssijana ja tietysti Juicen laulua unohtamatta.

HÄMÄLÄINEN PUUTARHAPÄIVÄ

Häme on hyvin vehreää aluetta ja vesistöjensä johdosta alueella kasvaa paljon kasveja, jotka eivät etelämmässäkään menesty. Järvien läheisyydessä kasvukausikin on pidempi. Kartanoiden hienot ja vanhat kannat ovat loistossaan ja näyttäytyvät meille hyvin hoidettuina.

HÄMEEN HÄRKÄTIE

Hämeen härkätie on historiallinen maantie ja matkailutie, joka kulkee Hämeenlinnasta Turkuun. Tänään tutustumme pieneen pätkään tietä ja kuulemme tarinoita tien varrelta.

SIBELIUKSEN SIELUNMAISEMIA

Johan Julius Christian ”Jean” Sibelius syntyi 8.12.1865 Hämeenlinnassa. Hänen musiikkinsa oli tärkeässä osassa Suomen kansallisen identiteetin muodostumisessa. Hän on kansainvälisesti tunnetuin ja esitetyin suomalainen säveltäjä.

Hyvä päivä Hattulassa

Tervetuloa viettämään virkistävää päivää Hattulan huippukohteissa. Hyppää historian melskeisiin ja rauhoitu luonnon helmassa Hämeenlinnan kainalossa.

Hämeenlinna tutuksi 2

Hämeenlinna on laaja kaupunki ja kätkee sisäänsä paljon erilaisia kohteita. Tällä retkellä pääset tutustumaan tuhansiin artikkeleihin ja kaikki saman päivän aikana.

Olemme matkanvetäjän paras työkalu

Saat kaikki palvelut samasta paikasta ja retken jälkeen yhden laskun. Me hoidamme kaiken puolestasi, kokemuksella ja ammattitaidolla.

Ohessa muutamia valmiita päiväretkiohjelmia Hämeenlinnaan, mutta jos et löydä niistä mieleistäsi kokonaisuutta, räätälöimme ryhmällesi juuri sopivan ohjelman sadoista vaihtoehdoista.

Mikäli taas haluat viedä ryhmäsi Hämeenlinnasta muualle, saat nekin ohjelmat kauttamme samalla periaatteella. Vastuullisena matkanjärjestäjänä paketoimme sinulle tarvittaessa kuljetukset, majoitukset, laivaliput ruokailuineen ja ohjelmineen, juuri kuten sinä haluat.

Hämeenlinnan ohjelmakokonaisuuksiin ei ole laskettu kuljetuksia. Voitte saapua omalla kuljetuksella tai laskemme teille edullisen liityntäkuljetuksen laadukkaalla tilausajokalustollamme toteutettavaksi, olipa lähtöpaikkanne sitten Hämeenlinna, Helsinki, Tampere tai mikä muu paikkakunta tahansa.

Ryhmämatkoillamme minimi on 20 hlöä ja ohjelmat sisältävät kaiken mikä kuvauksissa on mainittu. Yksinkertaista ja helppoa!

Me hoidamme!

 

Yhteystiedot

03-622650 (ma-pe 9-15)
tours(a)vekkatours.fi
 


Lue ryhmämatkojen varaus- ja peruutusehdot