skip to main content

Kartanoelämää ja hengenravintoa

Hämeenlinnan seudulla on yli sata kartanoa ja suurin osa niistä on 1600- 1700-luvuilta. Kartanoiden alueisiin kuuluivat pellot, puutarhat ja lehtevät puistot sekä asuin- ja talousrakennukset. Suurin osa kartanoista on yksityisomistuksessa, mutta muutamiin pääsemme kurkkimaan.

Maista palasia herrasväen herkkupöydistä ja hiljenny kirkkosaleissa aikamatkallamme kartanoiden Hämeeseen. Puukujanteiden ja kivimuurien kätköissä tarinat elävät edelleen.

Ohjelma

klo 9:00
Hämeenlinnan kirkko

Valkea rakennus toivottaa vieraat tervetulleiksi kaupunkiin Hämeenlinnan kauppatorin laidalla. Vuonna 1798 valmistuneen kirkon esikuvana on ollut Rooman Pantheon-temppeli, ja se on yksi Suomen merkittävimmistä kustavilaisen klassismin edustajista. Paikallinen oppaamme kertoo kirkon ja samalla koko Hämeenlinnan historiasta päivän aikana.

klo 10:00
Kirstulan Kartano

Kirstulan nimi mainitaan jo 1440-luvulla. Komea päärakennus rakentui 1700- luvun lopulla Pormestari Gottlieb Johnin ja hänen poikiensa toimesta. Tila oli myöhemmin eturivin maanviljelystila suoviljelyksineen ja viljelykokeiluineen. Pitkä taival käydään läpi tilan nykyisen omistajan kanssa ja nautitaan päiväkahvit herrassalissa.

klo 11:00
Tiirinkosken Tehdas

Kirstulan kartanolle aikanaan kuulunut Tiirinkosken tila tunnetaan nykyisin viehättävänä sisustus- ja lifestylemyymälänä, joka on noteerattu useissa alan julkaisuissa. Pysähdytään hetkeksi nauttimaan vanhan maalaistalon pihapiirin tunnelmasta ja putiikin tarjonnasta.

klo 12:00
Inkalan kartano

Herkuista notkuva pitopöytä odottaa matkalaisia kauniissa ja lämminhenkisessä Inkalan kartanossa, jonka helmi on sen yli 200-vuotias pitsikoristeltu empiretyylinen päärakennus. Kartanon kuuluisa maalaiskeittiö kunnioittaa perinteitä ja luottaa laadukkaaseen lähiruokaan.

klo 14:30
Vanajan kirkko

Matka jatkuu historiallista Hämeen härkätietä pitkin Vanajan harmaakivikirkolle, joka on Suomen pienimpiä keskiaikaisia kirkkoja. Omaleimaista tälle kirkolle ovat punatiiliset päätymuuraukset sekä ulkoseinässä oleva saarnastuoli.

klo 15:30
Kantolan muraali

Retken päätöskahvit nautitaan Kantolassa Lounasravintola Myllytuvassa, joka vaatimattomuudellaan sopii tämän ylellisen päivän päätteeksi. Samassa yhteydessä voitte tehdä ostoksia Vanajan Keksin tehtaanmyymälässä. Kantolassa voimme myös ihailla taiteilija Guido van Heltenin massiivista siilotyötä. Teos on Pohjoismaiden suurin muraali ja korkein, jonka taiteilija on tehnyt.


Kuvia matkalta

Kartanoelämää ja hengenravintoa

Kartanoelämää ja hengenravintoa

Kartanoelämää ja hengenravintoa

Kartanoelämää ja hengenravintoa

Hinta

80 €/hlö minimi 20 henkilöä ryhmässä.

Hinta ei sisällä bussikuljetusta. Annamme kuljetustarjouksen lähtöpaikkakuntanne perusteella.

Esite (pdf)

Lataa esite

Kysy lisätietoja tai pyydä tarjous ryhmällesi!

03-622650 (ma-pe 9-15)
matkat(a)vekkaliikenne.fi

Pidätämme oikeudet muutoksiin.