skip to main content

SIBELIUKSEN SIELUNMAISEMIA

 

Johan Julius Christian ”Jean” Sibelius syntyi 8.12.1865 Hämeenlinnassa. Hänen musiikkinsa oli tärkeässä osassa Suomen kansallisen identiteetin muodostumisessa. Hän on kansainvälisesti tunnetuin ja esitetyin suomalainen säveltäjä.

Tule mukaan seuraamaan Jean Sibeliuksen jälkiä Hämeenlinnassa ensiaskelista alkaen. Musiikin siivittämänä etsitään kansallis-säveltäjämme mielikohteita ja inspiraation lähteitä seudultamme.

 

Ohjelma
 

klo 10:00
Aamukahvit

Kokoonnumme aamukahville kahvila Laurelliin ja päivän teeman mukaisesti nautimme kahvit ja aidon Sibeliusleivoksen.

klo 10:30
Sibeliuksen Syntymäkoti

 Jean Sibelius syntyi ja asui nuoruutensa Hämeenlinnassa. Säveltäjämestarin lapsuudenaikaiseen asuun kunnostetussa talossa on esillä kalusteita, asiakirjoja, valokuvia ja pienesineitä, jotka tarinoivat Sibeliuksen perheen elämästä kaupungissa. Syntymäkodissa omatoimista kiertelyä. Kävellen matka jatkuu puistoon.

klo 11:30
Sibeliuksenpuisto

Hämeenlinnaan perustettiin Suomen ensimmäinen luonto- ja kulttuurimaisemia yhdistävä kansallinen kaupunkipuisto vuonna 2001. Istahdetaan hetkeksi Sibeliuksen musiikkia soittaville penkeille ihailemaan Kain Tapperin veistämää yli kolmemetristä pronssista muotokuvaa säveltäjästä.

klo 12:30
Hahkialan Kartano

Lounaalle lähdetään hauholaiseen Hahkialan kartanoon, joka tunnetaan sen upeasta barokkityylisestä puutarhasta. Jean ja Aino Sibelius vierailivat usein Hahkialassa ja nauttivat kartanon vieraanvaraisuudesta, mistä on muistona Jannen kirjoittama katkelma Finlandia-hymnistä talon vanhassa vieraskirjassa.

Sibeliuksen pianomusiikkia

Lounaan jälkeen nautitaan puolen tunnin ajan taiteilija Tuomas Nikkasen Sibelius-tulkinnoista aidolla 1800-luvulta peräisin olevalla Bechstein-flyygelillä kartanon musiikkisalissa.

klo 15:15
Aulangon puistometsä

Aulanko tuli kuuluisaksi 1900-luvun alussa asetehtailija Hugo Standertskjöldin perustamana englantilaistyyppisenä maisemapuistona. Nyt metsittyneen Aulangon linnavuoren huipulta avautuvan Vanajavesilaakson kansallismaiseman kerrotaan innoittaneen Jannea sävellystyössään.

klo 16:00
Café Hoffi

Leivoskahvien äärellä on hyvä summata yhteen taiteellisen päivän anti. Tunnelmallisen kahvilan yhteydessä toimii Korttien talo -myymälä sekä muut Wetterhoffin talon käsityö- ja lahjatavaraputiikit. Liikkeestä löytyy myös Sibeliukseen liittyviä matkamuistoja.

 

 


Kuvia matkalta

SIBELIUKSEN SIELUNMAISEMIA

SIBELIUKSEN SIELUNMAISEMIA

SIBELIUKSEN SIELUNMAISEMIA

SIBELIUKSEN SIELUNMAISEMIA

Hinta

97 €/hlö minimi 20 henkilöä ryhmässä.

Hinta ei sisällä bussikuljetusta. Annamme kuljetustarjouksen lähtöpaikkakuntanne perusteella.

 

Esite (pdf)

Lataa esite

Kysy lisätietoja tai pyydä tarjous ryhmällesi!

03-622650 (ma-pe 9-15)
matkat(a)vekkaliikenne.fi

Pidätämme oikeudet muutoksiin.